Kategóriák

Hírlevél

Könyvkiadók

Szállítók

Keresés

Függetlenül attól, hogy mit gyűjt néhány alapelv érvényes.

  1. Kereslet és kínálat:

Egy könyv értéke szorosan összefügg a piaci igénnyel. Minden könyvnek van egy első kiadása, de az értéke attól függ, hogy milyen példányszámban nyomtatták és mekkora rá az igény.

  1. Állapot, álapot, állapot.

Egy gyűjtésre érdemes könyv értéke a könyv állapotától függ. Minden hiba csökkenti az értékét. Amikor vásárol egy gyűjtésre érdemes könyvet alaposan vizsgálja meg az állapotát, megvan e a védőborítója, nem e penészes, foltos, sérült a gerince, hiányzik belőle lap, stb.

  1. Védőborító szükséges

Az első világbáború körül kiadott könyvek jó részét ellátták védőborítóval. Egy ilyen védőborító megléte mivel nagyon sérülékeny a könyv legértékesebb része lehet. Egy ritka könvv védőborítója a könyv éértékének akár a nyolcvan százalékát is képviselheti.

  1. Tminél régebbi annál jobb.

Általában egy szerző korábbi munkája a legértékesebb. Ennek több oka van:

    • egy szerző korai munkáit általában kisebb példányszámban nyomtatták. Mivel még ismeretlen a vásárlók nem kapkodják szét a könyveit. A kiadók tudják ezt ezért kisebb példányszámban adják ki. Ezlért ezek a korai kiadások ritkábbak

    • Az első kiadás gyűjtésének az egyik oka az, hogy ez közelebb áll az eredeti műhöz. Tehát egy első kiadás egy lépéssel közelebb van a szerzőhöz. Egy dedikált kézirat az eredeti forrásmű legközelebbije és ezért ezek a legdrágábbak is.

  1. Az első kiadás az első nyomtatást jelenti.

Az Első Kiadás gyűjtői szempontból a mű első kinyomtatását jelenti.


Kosár  

A kosár üres

Szállítás Lei0
Összesen Lei0

Fizetés

Keresés